Het woord aromatherapie is een samenstelling van twee Griekse woorden:

   - “aroma” wat zoveel betekent als geur.

   - “therapia” wat staat voor behandeling, zorg aan onszelf en aan anderen.

 

Geuren verplaatsen zich via trillingen. Aromatherapie is dus een trillingstherapie (net zoals muziek of licht) die ons de kans biedt om de levenskrachtscheppende geurstoffen uit planten als zorg voor onze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid aan onszelf en aan anderen toe te dienen.

 

Oliën aanwezig in bloemen, bladeren, naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen … worden via distillatie (of ander extractiemethoden) aan de plant onttrokken. En bevatten daardoor de essentie, het wezenlijkevan de plant. Ze zijn pure levenskracht!

 

Werken met etherische oliën betekent zoveel als het zelfgenezend vermogen aanwezig in ieder van ons stimuleren. De geuren waarmee in de aromatherapie gewerkt wordt zijn geen gewone parfums. Het zijn krachtige natuurlijke essentiële oliën, die de natuur ons aanreikt. Vol levenskracht!

 

Misschien ben je er al vertrouwd mee? En heb je al ervaren hoe lavendelolie de huid bij brandwonden of littekens herstelt, of hoe het verdampen van eucalyptus de luchtwegen open zet.  Het leren kennen van de werking van de verschillende oliën is een boeiende reis. Zeker als je weet dat er meer dan 100-den oliën te ontdekken zijn.

 

Belangrijk is echter dat je oliën gebruikt die 100% zuiver zijn en niet vermengd zijn met synthetische tegenhangers. Synthetische componenten brengen de therapeutische en genezende eigenschappen in gevaar. Oshadhi is een Duits bedrijf dat over heel de wereld enkel werkt met telers die biologische geneeskrachtige planten telen. Door een doorgedreven kwaliteitscontrole garandeert Oshadhi dat alle producten 100% zuiver zijn en op natuurlijke wijze worden gewonnen uit planten. Etherische oliën concentreren het beste van de plant

 

Hydrolatherapie, het zachte maar o zo krachtige – tot nu veel minder gekende – zusje van de aromatherapie. De in water oplosbare component die planten na distillatie vrijgeven, noemen we hydrolaten, vaak ook bloesemwaters (floral waters). Ze zijn uitermate geschikt voor inname en kennen net zoals de etherische oliën een zeer ruim toepassingsgebied, zowel voor volwassenen als voor kinderen!

 

Tijdens een aromaconsult geef ik advies over gebruik van etherische oliën en hydrolaten, specifiek gericht op een problematiek die op dat moment bij u aan de orde is. Voor een consult neem ik een uur de tijd. De prijs ervan is 40 euro.

 

Puur puur organiseert ook regelmatig workshops rond aromatherapie met uiteenlopende thema’s. Ook voor aankoop van etherische oliën en hydrolaten van Oshadhi kun je steeds bij puur puur terecht.

Draag zorg voor je fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. 

 

puur puur nodigt je uit je lichaam ten volle te beleven en je energie voluit te laten stromen!

 

Want "puur is beter dan perfect!".

 

Welkom!

Kristien

 

 

Producten in de kijker

 

Beweeg mee op het ritme van de herfst. Ga aan de slag met synergiën. Samenstellingen met verschillende etherische oliën, harmonisch uitgebalanceerd. 

Heerlijk om te verdampen of te gebruiken in een inhaleerstick.  

Inhaleersticks: verkrijgbaar in 7 kleuren. Voor elk gezinslid een andere kleur!

Synergie "herfstgloed"

pittige, verwarmende en revitaliserende samenstelling. Met o.a. Siberische spar, jeneverbes ... 10 ml = 10 euro. Een hele fijne geurcompositie.

Synergie "vrij ademen": Ondersteunt in diepe ademhaling. Desinfecteert omgevingslucht. Met o.a. mirte, eucalyptus, hysop, ... 10 ml = 10 euro. 

Synergie "bergwoud": zuiverheid en veerkracht.  Je waant je in een bos. Met 5 sparren ... 10 ml = 13 euro..  

Synergie "tonic fresh": opkikker in donkere dagen. Top voor immuniteit en luchtwegen. Met o.a.  balsemspar, mirte, ravintsara ... 10 ml = 10 euro..