Er bestaat een verband tussen zones op de voeten en bepaalde lichaamsdelen. Deze zones noemen we reflexzones en tonen eigenlijk "beelden" (reflecties) van bepaalde lichaamsdelen.

 

Via de voetreflexologie kunnen we zones op de voeten bewerken om op die manier een reactie teweeg te brengen in het corresponderende lichaamsdeel. Het doel van dit alles bestaat erin om het lichaam een "herstel van evenwicht" te geven.

 

Wat is er speciaal aan de causale voetreflexologie?

Bij de causale voetreflexologie gaan we op zoek naar de OORZAAK van bewegingsverlies van een orgaan.

Een orgaan is gezond als het beweegt. Wanneer deze beweging van een orgaan om één of andere reden verloren gaat (operaties, littekens, toxines, emoties, voeding, ...), dan neemt het orgaan zijn functies minder goed op en loopt iemand risico om uiteindelijk ziek te worden.

Er wordt dus heel veel aandacht besteed aan het ontdekken van relaties tussen lichaamsdelen om de oorzaak van een klacht op te sporen. Bijvoorbeeld: relatie tussen rechterschouderpijn en lever, of tussen constipatie en schildklier ...

 

Causale voetreflexologie werkt preventief! EN helpt bij klachten zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid, vermoeidheid, stress, rugpijn ...

Causale voetreflexologie is niet enkel heilzaam voor volwassenen. Ook voor tieners en jongvolwassenen, kinderen, peuters en baby's is deze methodiek heel geschikt en krachtig.

Bij tieners en jongvolwassenen biedt het ondersteuning bij hormonale veranderingen, die vaak lichamelijke klachten en soms zelfs stress in het lichaam met zich meebrengen. Denken we maar aan hoofdpijn, moeilijke concentratie, wisselende emoties, weinig zelfvertrouwen, disbalans in slaapgedrag ... Dankzij de causale voetreflexologie kunnen we het lichaam fysiek en emotioneel ondersteunen.

 

Verdere informatie over causale voetreflexologie vind je ook via www.causalevoetreflexologie.be

 

Interesse? Twijfel niet en maak een afspraak. 

 

Het uitgebreide intake gesprek met anamnese - nodig bij een eerste behandeling - kost 15 euro. Voor een eerste behandeling is de totale prijs dus 75 euro en reserveer ik voor u 1u45 in mijn agenda.  

 

Wanneer je start met causale voetreflexologie is het advies om de drie eerste behandelingen met een relatief korte tussentijd in te plannen (2 à max. 3 weken tussen). Na die opstartperiode wordt er geëvalueerd, en bekeken hoe je toekomstige verdere ondersteuning kan verlopen. 

 

Behandelingen kunnen telkens op dinsdag, woensdag en donderdag overdag en dinsdagavond. Steeds na afspraak te reserveren via 0475/97.07.87 of kristien@puur-puur.be

 

 

Draag zorg voor je fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. 

 

puur puur nodigt je uit je lichaam ten volle te beleven en je energie voluit te laten stromen!

 

Want "puur is beter dan perfect!".

 

Welkom!

Kristien

 

 

Producten in de kijker

 

Beweeg mee op het ritme van de herfst. Ga aan de slag met synergiën. Samenstellingen met verschillende etherische oliën, harmonisch uitgebalanceerd. 

Heerlijk om te verdampen of te gebruiken in een inhaleerstick.  

Inhaleersticks: verkrijgbaar in 7 kleuren. Voor elk gezinslid een andere kleur!

Synergie "herfstgloed"

pittige, verwarmende en revitaliserende samenstelling. Met o.a. Siberische spar, jeneverbes ... 10 ml = 10 euro. Een hele fijne geurcompositie.

Synergie "vrij ademen": Ondersteunt in diepe ademhaling. Desinfecteert omgevingslucht. Met o.a. mirte, eucalyptus, hysop, ... 10 ml = 10 euro. 

Synergie "bergwoud": zuiverheid en veerkracht.  Je waant je in een bos. Met 5 sparren ... 10 ml = 13 euro..  

Synergie "tonic fresh": opkikker in donkere dagen. Top voor immuniteit en luchtwegen. Met o.a.  balsemspar, mirte, ravintsara ... 10 ml = 10 euro..